Proč si vybrat značku motocyklového oblečení 4SR?

Waarom 4SR

Altijd de eerste productfunctionaliteit, geen prijs of ontwerp

Bij 4SR produceren we voornamelijk functionele en veilige producten. Prijs en ontwerp zijn belangrijke factoren bij de beslissing van de klant om te kopen, dat weten we natuurlijk, maar we denken vooral na over de functionaliteit van het product. In ons assortiment vindt u nooit alleen design rages, elk detail heeft zijn reden.


Ontwikkeling en ervaring van de raceomgeving

Waar moet ik nieuwe protectoren, handschoenen of een nieuw gesneden pak proberen in reële omstandigheden?Natuurlijk in raceomstandigheden. En daarom werken we nauw samen met ervaren coureurs aan de ontwikkeling. 4SR heeft slechts één modellijn van eendelige en tweedelige overalls, waar we al 10 jaar aan werken! Deze snit is bewezen door de vele crashes van professionele Moto GP-, WSBK- of BSB-racers, evenals door velen van jullie, gewone motorrijders.


 

Samenwerking met toonaangevende fabrikanten van beschermers

4SR-producten moeten altijd met voorzichtigheid voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Daarom maken we niet onze eigen beschermers, maar gebruiken we altijd het beste van het segment, van gespecialiseerde fabrikanten.

Hard plastic pads, ondersteund met een schuimlaag, zijn al lang voorbij, voldoen niet aan nieuwe certificeringen en werden in de jaren 90 gebruikt. 4SR overall is uitgerust met 18 ergonomisch geplaatste beschermers, het is het hoogste aantal beschermers in massaproductie overalls ooit.

Bij overalls werd gekozen voor Betco visco-elastische beschermers, die voldoen aan de huidige EN 1621-1: 2012 standaard, zelfs in aanvullende tests bij verhoogde T + temperaturen, die wij motorrijders in de zomermaanden nodig hebben.

Alle 4SR kevlar-jeans worden gebruikt door Italiaanse Safe Tech-beschermers, die niet alleen de knie maar ook het scheenbeen bedekken. Natuurlijk hebben we de hoogste LEVEL 2 T + certificering en 3D ergonomische vormbeschermer.

De overall beschermt de rijder, niet de certificering

Een klant die motorkleding van goede kwaliteit wil, moet zich ervan bewust zijn dat zijn product wordt verzorgd door zijn veiligheid en niet door certificering. CE-certificering EN 1621-1 heeft lage normen, zodat producten van nog lagere kwaliteit hieraan kunnen voldoen. 4SR-producten overschrijden de limieten van deze norm aanzienlijk.


Dezelfde producten voor klanten als voor professionele rijders

Het maakt niet uit of je een straatracer bent of een wereldkampioen. U bent even belangrijk voor ons in de 4SR. 4SR-producten voor klanten zijn gemaakt van hetzelfde materiaal, dezelfde technologie wordt gebruikt voor hun naaiwerk en ze zijn uitgerust met identieke beschermers zoals de producten voor onze toprijders. We spelen eerlijk, dus we produceren geen eenvoudige, gescheurde modellijnen van racepakken, zoals bij veel merken gebruikelijk is.


 

Waarom gebruikt 4SR geen buitenste beschermers van hard metaal?

Sinds 2017 zijn de racepakken uitgerust met plastic sliders aan armen en knieën, waarvan de ontwikkeling minder dan 2 jaar heeft geduurd. Vanaf de eerste schetsen werd de nadruk gelegd op maximale functionaliteit en ergonomie van dit element.

Volgens de technologische mogelijkheden werden drie ferrietmaterialen overwogen, namelijk staal, koolstof en flexibele kunststof. Na een slechte ervaring met ferrietschuiven, die niet elastisch zijn en alleen kinetische energie geven, hebben we de keuze uit koolstof en elastisch plastic. Ferriet, als je titanium sliders wilt, worden vaak verkeerd voorgesteld als beschermers. Maar de beschermers zijn dat zeker niet, voor deze aanwijzing missen ze de nodige certificering. Integendeel, ze kunnen heel gemakkelijk verwondingen en, vanwege de overgedragen kinetische energie,  blauwe plekken veroorzaken.

Na onze eerste crashtests, toen koolstof de botsingsenergie absorbeerde maar niet langer kon gebruiken, werd de keuze duidelijk gemaakt voor flexibel plastic. Waarom? Kunststof absorbeert kinetische energie en keert altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

We zouden daarom heel gemakkelijk metalen sliders kunnen gebruiken, maar omdat we om de kwaliteit, functionaliteit en een hoog beschermingsniveau van onze kleding geven, willen we deze sliders niet gebruiken. Bovendien hebben geen metalen schuifregelaars stresstests ondergaan en kunnen daarom niet worden gebruikt op 4SR-producten.